Καλώς ήρθατε!

Το blog αυτό είναι μια προσπάθεια για τη διάδοση της επιστήμης των αρχαιολογικών υλικών στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας είναι ευπρόσδεκτη και θανάσιμα επιθυμητή. Κάντε click στη λέξη "σχόλια" που υπάρχει στο τέλος κάθε κειμένου και στείλτε το σχόλιο, την ερώτηση, την παρατήρηση, τη διόρθωσή σας. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι χειρότερο για έναν blogger από τη μοναξιά...

1 Ιουν 2007

Οφθαλμαπάτη

Αν κάποιος που θα φτάσει μέχρι εδώ μπορεί να μου εξηγήσει πως δημιουργείται η ψαυδαίσθηση της περιστροφής των παραπάνω κυκλικών σχηματισμών θα τον ευχαριστήσω δεόντως.
Το μόνο που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι τα ελλειψοειδή που σχηματίζουν τους κυκλικούς σχηματισμούς είναι εναλλάξ πράσινο, μαύρο, μπλε και μπλε, μαύρο, πράσινο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Ανώνυμος είπε...

ειναι επιστευτο το ποσο χαζοι ειμαστε τελικα

δες και εδω
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Optical.greysquares.arp.jpg/250px-Optical.greysquares.arp.jpg

κι όμως, το Α και το Β είναι το ίδιο χρώμα...

Τετράδια Αρχαιομετρίας είπε...

Αγαπητέ Rodrigo δεν καταλαβαίνω Ισπανικά δυστυχώς.

Γρηγόρη, τι λες? Είναι όντως το ίδιο χρώμα? Τέτοια ανικανότητα το ανθρώπινο μάτι?

Ανώνυμος είπε...

Καλά, το μάτι είναι το πιο αναξιόπιστο όργανο του ανθρώπινου σώματος! Χώρια που αποπροσανατολίζει και εξασθενεί τις άλλες αισθήσεις!